Eveniment

Cazurile de COVID-19 din Israel încep să scadă, după ce autorităţile au vaccinat peste un sfert din populaţia ţării

Cazurile de COVID-19 din Israel încep să scadă, după ce autorităţile au vaccinat peste un sfert din populaţia ţării

Autor: Eduard Ivanovici

19.01.2021, 13:48 115431

Israelul şi-a vaccinat peste un sfert din populaţia ţării, iar cazurile de COVID-19 încep să scadă după ce numărul zilnic de infecţii atinsese săptămâna trecută un nou nivel record, notează Business Insider.

Peste 2,5 milioane de oameni din Israel au primit cel puţin una dintre cele două doze ale vaccinului anti-coronavirus, adică aproximativ 28% din totalul populaţiei. Autorităţile sanitare au raportat în ultimele zile o scădere constantă a numărului de infecţii zilnice, de la aproape 10.000 pe 13 ianuarie la circa 6.500 pe 18 ianuarie.

Israelul este pe primul loc la nivel mondial în ceea ce priveşte rata de vaccinare a cetăţenilor, în timp ce ţări precum Statele Unite şi Franţa au întâmpinat probleme în mod constant de-a lungul programului de imunizare. Israelul beneficiază de pe urma faptului că are o populaţie relativ mică – 10 milioane de oameni – şi un teritoriu de 22.000 km2..

De asemenea, autorităţile pun ritmul rapid de vaccinare pe seama accesului universal la asistenţă medicală, sistemului sanitar centralizat şi digitalizării sistemelor de stocare a datelor.

Guvernul de la Ierusalim îşi va împărţi datele obţinute în urma programului de imunizare cu Pfizer şi BioNTech pentru a susţine dezvoltarea tot mai multor strategii de combatere a pandemiei.

Media de infecţii săptămânale din Israel a scăzut de la aproape 8.400 pe 13 ianuarie la 8.144 pe 19 ianuarie, ceea ce sugerează că focarele care au luat naştere în ultimele săptămâni au început într-un final să dispară.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat la începutul lunii că Israelul va deveni primul stat din lume care va învinge pandemia de coronavirus, urmând să fie vaccinată întreagă populaţie a ţării până la sfârşitul lunii martie.

 
AFACERI DE LA ZERO