Eveniment

Cazurile noi de COVID-19 sunt în stagnare, însă numărul de teste rămâne la un nivel redus

Cazurile noi de COVID-19 sunt în stagnare, însă...

Autor: Georgiana Mihalache

11.12.2020, 00:05 936

♦ România a raportat 7.067 cazuri noi de COVID-19, dar capacitatea de testare nu este folosită la maximum l Numărul deceselor rămâne unul ridicat.

Numărul de cazuri de COVID-19 s-a menţinut la 7.000 de cazuri în ultimele trei zile, mergând pe un trend de stagnare, însă autorităţile raportează zilnic până în 31.000 de teste prelucrate, deşi capacitatea de testare a României este mai mare.

În vârfurile de testare s-au prelucrat şi 38.000 de probe de la pacienţi. Sunt judeţe cum este cazul Gorj, Harghita şi Olt unde indicele de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori ca medie a ultimelor 14 zile, din datele autorităţilor. Numărul persoanelor decedate rămâne unul ridicat, 127 de decese fiind anunţate în ultimele 24 de ore.

La terapie intensivă sunt internate 1.288 de persoane, fiind atins un nou record negativ. Între timp, în Europa, autorităţile germane de la Berlin se gândesc la măsuri mai stricte pentru a limita răspândirea virusului, cum ar fi închiderea magazinelor şi a şcolilor în preajma sărbătorilor de Crăciun, scrie Reuters.

Cazurile de COVID-19 în Germania au trecut de 23.000 marţi, deşi este una dintre ţările care au ţinut cel mai bine sub control pandemia. În România autorităţile nu au declarat măsuri suplimentare în apropierea sărbătorilor, diferenţa faţă de Germania fiind că şcollie româneşti sunt deja închise, iar orele se desfăşoară online. Magazinele nonalimentare sunt însă deschise. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO