• Leu / EUR4.9264
  • Leu / GBP5.8439
  • Leu / USD4.8175
Eveniment

Ce a spus premierul Borisov conform traducerii oficiale: Acum în timpul crizei un avion pentru patruzeci de minute, toţi împreună venim şi mai puţini bani cheltuim. Aceasta este în plan pragmatic

Ce a spus premierul Borisov conform traducerii oficiale: Acum în timpul crizei un avion pentru patruzeci de minute, toţi împreună venim şi mai puţini bani cheltuim. Aceasta este în plan pragmatic

Autor: Gabriel Pecheanu

12.10.2011, 18:14 328

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, la Cotroceni, pe premierul Bulgariei, Boiko Borisov, sensul afirmaţiilor făcute la începutul întâlnirii de către şeful guvernului de la Sofia fiind greu de înţeles din cauza traducerii oficiale.

"Prim-ministrul m-a înştiinţat că şedinţa de Guvern a decurs foarte bine şi că aţi găsit multe proiecte comune care să fie dezvoltate în continuare şi, ca atare, nu pot să vă spun decât felicitări pentru idea comună de a avea această şedinţă", a spus, la începutul întâlnirii, Traian Băsescu.

La rândul său, premierul Bulgariei, Boiko Borisov, i-a mulţumit şefului statului român pentru "primirea caldă aici în România".

"Aceste şedinţe comune dau rezultate pentru că sunt trecute în revistă probleme, se face şi multă muncă. Acum în timpul crizei un avion pentru patruzeci de minute, toţi împreună venim şi mai puţini bani cheltuim. Aceasta este în plan pragmatic", a spus Borisov, potrivit traducerii oficiale.

El a mai spus că, în plan al politicii externe, întâlnirea de la Bucureşti este un semnal foarte bun pentru toate ţările din Balcani.

"În plan al politicii externe este un semnal foarte bun pentru toate ţările din Balcani parteneriatul, prietenia, schimbul economic care s-a dezvoltat şi s-a mărit cu câteva ori în ultimii ani. Trebuie să ne comportăm în continuare aşa prieteneşte şi partenerieşte. Am văzut la aeroport şi dumneavoastră aveţi nave militare foarte scumpe aici. Şi noi avem tot aşa. Cel puţin să le folosim în spaţiul Schengen, pentru că avem elicoptere din Franţa care au fost în armata Franţei înainte, cele mai noi Pantere. Aşa că, cu acordul semnat astăzi, să putem în comun să ne păzim graniţele noastre, ca să nu cheltuim mai mulţi bani", a mai spus premierul bulgar.

Guvernul României şi cel al Bulgariei s-au reunit, miercuri, la Bucureşti, în prima şedinţă comună a celor două cabinete, pentru a discuta atât proiecte comune în energie, transporturi, agricultură, educaţie, mediu şi cultură, dar şi teme europene precum aderarea celor două state la Spaţiul Schengen.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9264
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9263
Azi: 4.8175
Diferență: -0,3104
Ieri: 4.8325
Azi: 5.8439
Diferență: -0,668
Ieri: 5.8832
Azi: 5.0450
Diferență: 0,1211
Ieri: 5.0389