Eveniment

CE anunţă un ajutor de 3,5 miliarde de euro pentru ţările membre care primesc refugiaţi ucraineni

CE anunţă un ajutor de 3,5 miliarde de euro pentru...

Autor: Simona Chirciu

30.04.2022, 13:32 84

Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii sunt folosiţi pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie şi locuri de muncă.

UE vrea să atenueze presiunea resimţită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă numeroşi ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene.

„UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre - fondurile de coeziune - care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, comisarul pentru coeziune şi reforme.

Pe scurt, este vorba despre un ajutor acordat statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina.

România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 €. Mai mult primeşte Polonia - 562.098.072 €, aceasta fiind ţara unde au ajuns cei mai mulţi dintre refugiaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO