Eveniment

Ce aveam nevoie: Preşedintele Iohannis anunţă că România va achiziţiona avioane F-35 de ultimă generaţie: „Procesul de modernizare a forţelor aeriene nu se va opri”

Ce aveam nevoie: Preşedintele Iohannis anunţă că...

Autor: Mediafax

02.02.2022, 16:44 430

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, că procesul de modernizare a forţelor aeriene nu se va opri, urmând să fie achiziţionate avioane de ultimă generaţie, F 35.

Iohannis le-a transmis militarilor că Armata României este o instituţie fundamentală a statului, întotdeauna dedicată apărării independenţei, integrităţii şi suveranităţii naţionale.

„Valorile morale pe care se bazează forţa combativă a acesteia: onoare, patrie şi datorie constituie fundamentul misiunii fiecărui militar. Forţelor aeriene le revine un rol major în consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre, fiind capabile să execute misiuni complexe de apărare a spaţiului aerian al României, precum şi să efectueze misiuni de transport aerian la mare distanţă”, a spus Iohannis.

Preşedintele a afirmate că noile aeronave F 16 permit eficienţă ridicată în misiuni, dar vor fi achiziţionate şi avioane de tip F 35.

„Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F 16, permit executarea cu eficienţă ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a forţelor aeriene nu se va opri, însă, aici. Avem în vedere să achiziţionăm şi avioane de ultimă generaţie F 35”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO