Eveniment

Ce cadouri mai primesc corporatiştii de la angajatori de Crăciun: Cărţile audio în limba română au intrat în pachetele de beneficii

Ce cadouri mai primesc corporatiştii de la angajatori de...

Autor: Ştefan Stan

15.12.2022, 12:25 1852

Cărţile audio în limba română au intrat în pachetele de beneficii oferite de companii angajaţilor cu ocazia Crăciunului, în condiţiile în care peste 140.000 de români au ascultat cel puţin un audiobook în limba română în ultimul an, potrivit datelor Voxa.

”Angajatorii din România au adoptat rapid o practică internaţională, aceea de a include în pachetele de beneficii ale angajaţilor cărţile în format audio sau au oferit posibilitatea angajaţilor de a achiziţiona un astfel de serviciu de pe platformele de beneficii extrasalariale. Peste 1.000 de angajaţi din companiile din România au primit în această lună cărţi în format audio drept cadou de Crăciun de la angajator.  IT, editorial, financiar, e-commerce şi transporturi rutiere sunt domeniile în care angajaţii au primit aceste beneficii. Cărţile (audio sau în format fizic) oferite de companii angajaţilor beneficiază de anumite facilităţi fiscale, ceea ce a făcut şi mai apreciat acest beneficiu”, a declarat Dan Vidraşcu, CEO al Voxa.

În prezent, angajatorii din România au două metode avantajoase fiscal pentru acordarea cărţilor (în format audiobook, e-book sau în format fizic) ca beneficiu pentru angajaţi. Din 2022, angajatorii pot acorda, conform codului Fiscal, beneficii angajaţilor cu o valoare neimpozabilă de până la 300 de lei cu anumite ocazii (Crăciun, Paşte, 8 martie- pentru doamne şi 1 iunie- pentru angajaţii cu copii), cu care se pot achiziţiona inclusiv cărţi sau abonamente la platforme de streaming de audiobook-uri. De asemenea, cu un regim de impozitare de 10% pentru angajator, companiile pot acorda tichete culturale angajaţilor cu o valoare lunară de până la 190 de lei. 

”Cititul creşte nivelul de creativitate al angajaţilor, reduce stresul, îmbunătăţeşte vocabularul şi abilităţile de comunicare, acestea fiind doar o parte dintre beneficiile aduse de lectură. Un format de carte audio îţi permite să câştigi timp pentru citit”, a mai declarat Dan Vidraşcu. 

Voxa este primul serviciu românesc de streaming pentru audiobooks şi e-books, cu conţinut în limba română şi engleză, lansat în noiembrie 2021. 

În prezent, platforma Voxa cuprinde 45.000 de titluri (audiobook şi e-book), iar în primul an de activitate aplicaţia a fost descărcată de peste 180.000 de persoane, dintre care 140.000 au devenit utilizatori recurenţi. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO