Eveniment

Ce „cumpără“ Boc cu 2 mld. euro?

Ce „cumpără“ Boc cu 2 mld. euro?

Autor: Iulian Anghel

22.12.2010, 23:55 23

Guvernul a rămas în ultima lună a lui 2010 cu 2 mld. euro banipentru cheltuieli, după ce la 11 luni deficitul a urcat la 5,2% dinPIB, cu 1,6% sub ţinta de 6,8% convenită cu FMI.

Dincolo de întrebarea de ce a fost nevoie de tăierea salariilordacă în decembrie Guvernul a rămas cu 2 mld. euro se ridică o alta:cum vor fi cheltuiţi aceşti bani ştiut fiind, din experienţeleanterioare, că "luna cadourilor" este una a risipeiguvernamentale?

În ultimii ani, cheltuielile tuturor guvernelor s-au dublat înultima lună a anului comparativ cu media celorlalte luni - de vinăfiind, în principal, administraţiile locale. Se va repeta scenariulîn 2010? Ministrul finanţelor Gheorghe Ialomiţianu speră că nu.Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România FlorinPogonaru crede că "surpulsul" ar trebui orientat spre plataarieratelor statului către firmele private, dar are îndoieli căstatul va face acest lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO