Eveniment

Ce declară Laura Kodruţa-Kovesi, la Bruxelles, în timpul audierilor pentru funcţia de procuror şef european: Sunt conştientă că aţi fost expuşi la informaţii negative despre mine

Ce declară Laura Kodruţa-Kovesi, la Bruxelles, în...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

26.02.2019, 19:11 4818

Laura Codruţa Kovesi a delcarat la Bruxelles, în timpul audierilor pentru funcţia de procuror şef european că nu are nimic de ascuns, chiar dacă au fost informaţii negative despre persoana sa, precizând că cea mai mare realizare a mandatului său la DNA a fost recuperarea daunelor.

"Prin propriul exemplu, am experienţă îndelungată în emiterea regulilor şi orientărilor interne. Sunt obişnuită să funcţionez în condiţiile de stres şi presiune publică. Pentru mine recuperarea daunelor a fost cea mai importantă. DNA a pus sechestru pe bunuri de 2 mld. Euro. Am dezvoltat parteneriate puternice cu colegii internaţionali. Sumele recuperate de noi au crescut de 10 ori faţă de perioada anterioară. A fost pus sechestru pe proprietăţi şi conturi bancare din alte ţări", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Fostul procuror şef al DNA a făcut referire şi la informaţiile negative care o vizează.

"Am identificat tipologii de fraudă financiară. Acestea sunt realizările mele. Pe baza experienţei mele vă spun care sunt principiile: procurorul trebuie să respecte statul de drept şi să aibă o busolă morală pueternică, în faţa infracţiuniloor să respectăm drepturile procedurale. (...) Numai o justiţie profesionistă, onestă poate lupta împotriva infracţiunilor. Sunt conştientă că aţi fost expuşi la informaţii negative despre mine. Nu am nimic de ascuns", a mai firmat Laura Codruţa Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO