Eveniment

Ce destinaţii aleg românii pentru petrecerea sărbătorilor pascale. Destinaţia din top la care nimeni nu se aştepta

Ce destinaţii aleg românii pentru petrecerea...

Autor: Andreea Tobias

25.03.2022, 22:55 224

Eliminarea restricţiilor de călătorie a dus la creşterea rezervărilor, cele mai multe cereri de circuite fiind de Paşte. Peru, Argentina, Uruguay, Brazilia şi Turcia se numără printre cele mai vândute circuite.

Eliminarea restricţiilor de călătorie pentru România (inclusiv la revenirea în ţară), dar şi pentru alte ţări, a determinat o creştere substanţială a numărului de rezervări, în ultimele două săptămâni.

În cazul circuitelor şi al destinaţiilor îndepărtate, cele mai multe rezervări au fost efectuate pentru perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, arată un comunicat transmis de DAL Travel.

Cele mai vândute circuite sunt cele pentru America Latină (Peru – Colca – Nazca), pentru Turcia (Cappadocia şi Turcia de Sud Est) şi pentru Etiopia (”Leagănul umanităţii”).

De asemenea, s-a redeschis Indonezia, o destinaţie des solicitată înainte de pandemie de către turiştii români.

În topul destinaţiilor şi circuitelor de Paşte se mai află Insula Madeira, Franţa, Asia Centrală (Uzbekistan), Ţările Baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), precum şi America Centrală (Panama, Costa Rica, Nicaragua, El Salvador, Honduras şi Guatemala).

Aceste programe au o durată cuprinsă între 5 şi 8 nopţi de cazare pentru destinaţiile mai apropiate, ajungându-se la 12 nopţi de cazare în cazul Americii Latine. Tarifele pornesc de la 680 de euro de persoană în cazul Ţărilor Baltice şi pot ajunge la 2490 de euro în cazul Americii Latine.

Cel mai lung circuit este cel al Americii Centrale, care cuprinde şase ţări şi care are loc în perioada 23 aprilie – 14 mai (21 de nopţi de cazare) şi costă 4394 de euro de persoană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO