Eveniment

Ce este infidelitatea financiară şi cum poate fi evitată. Aceasta ar putea fi un indicator pentru cât de lungă va fi relaţia. Voi v-aţi pus aceste întrebări?

Ce este infidelitatea financiară şi cum poate fi...

Autor: Ioana Matei

31.12.2022, 22:30 1447

Când vine vorba de bani, cuplurile se confruntă cu cel puţin o întrebare importantă: bugete comune, separate sau ambele?

Un studiu citat de CNBC şi de alte publicaţii americane arată că este mai probabil ca cei care îşi ţin banii împreună să aibă o relaţie de lungă durată. Cercetarea s-a concentrat pe conturile bancare şi pe averea lichidă ale participanţilor la studiu. 

„Am observat că despărţirea este mai puţin probabilă pentru acele cupluri care îşi unesc finanţele”, a spus Emily Garbinsky, profesor asociat de marketing şi management al comunicării la Universitatea Cornell, unul dintre autorii studiului. 

În susţinerea acestei idei vine şi un sondaj realizat de platforma CreditCards.com din care reiese că aproximativ 43% dintre cuplurile care sunt căsătorite, într-un parteneriat civil sau trăind împreună au active comune. Este cel mai probabil să aibă active comune cei din generaţia Baby Boomers (49%), urmaţi de Generaţia X (48%), versus milenialii, pentru care procentul este de doar 31%. 

Cercetătorii s-au uitat şi la discuţiile online dintre cei care gestionează banii pe platforme precum Quora şi Reddit. Cei care îşi combină averile se referă la „banii noştri”, în timp ce aceia care îşi ţin banii separat folosesc formularea „banii mei”. „Aceste simple formulări reiterează ideea de a fi sau nu într-o echipă”, a mai spus Garbinsky. Aceste descoperiri coincid cu alte cercetări derulate de Garbinsky, din care reiese că multe cupluri evită să discute despre bani. „Cuplurile recunosc că nu le place să discute despre finanţe cu partenerul lor. Anticipează conflictul. Cred că dacă vor discuta despre bani cu partenerul lor vor ajunge să se certe în legătură cu aceştia.”

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO