Eveniment

Ce evenimente, concerte şi festivaluri îi aşteaptă pe români în 2023

Ce evenimente, concerte şi festivaluri îi aşteaptă pe...

Autor: Alexandra Matei

29.12.2022, 16:20 1933

► Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii anul viitor, astfel că va găzdui, de-a lungul anului, evenimente culturale, concerte, piese de teatru sau expoziţii.

► Managementul asociaţiei care are în gestiune titlul de Capitală Europeană a Culturii aproximează că vor fi circa 30 de evenimente pe săptămână anul următor în Timişoara.

► În 2023, pe lângă toate evenimentele propuse în cadrul programului cultural de la Timişoara, românii vor putea merge şi la alte festivaluri sau concerte, printre care se numără şi Untold, Neversea, Saga Festival sau Robbie Williams & Sam Smith - Summer in the City.

Noul an bate la uşă, iar imediat după petrecerile, concertele şi fastuoasele evenimente de Revelion pentru care oamenii se pregătesc intens zilele acestea, vor apărea întrebările „Ce facem în 2023?” şi „La ce festivaluri, concerte şi evenimente culturale mergem?”.

În 2023, Timişoara va fi Capitala Europeană a Culturii, astfel că va găzdui, de-a lungul anului, evenimente culturale, concerte, piese de teatru sau expoziţii. Oraşul câstigase, iniţial, titlul de Capitală Culturală Europeană pentru 2021, însă pandemia a dus la amânarea evenimentului.

Deschiderea oficială a Programului Cultural Timişoara 2023 – Capitală Europană a Culturii va avea loc în weekendul 18-19 februarie 2023, cu peste 50 de evenimente dedicate: de la concerte în aer liber şi expoziţii, la teatru în spaţii neconvenţionale, premiere de film sau evenimente speciale.

„Odată cu titlul, dar şi cu Deschiderea, vrem ca Timişoara să-şi sărbătorească şi regăsească acest spirit. De fapt, să demonstrăm că şi l-a regăsit în ultimii ani. Că are curaj şi deschidere, că este, aşa cum a fost şi acum mai bine 100 de ani, o gazdă bună pentru experiment şi colaborare, fie că vorbim despre arte, tehnologie, arhitectură, educaţie sau, în general, cultură”, transmit reprezentanţii proiectului pe site-ul oficial Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Anul 2023, în care Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii, spune Victor Balaniuc, co-founder & general manager, The Entertainment Group, companie care se ocupă cu organizarea de evenimente, va însemna un volum ridicat de evenimente.

Managementul asociaţiei care are în gestiune titlul de Capitală Europeană a Culturii, precizează el, aproximează că vor fi circa 30 de evenimente pe săptămână anul următor în Timişoara.

„Titlul de Capitală Europeană a Culturii va avea un impact major asupra pieţei culturale şi artistice din Timişoara, pentru că va veni cu oportunităţi atât pentru operatori culturali, cât şi pentru artiştii locali, instituţiile de cultură şi pentru firmele care oferă servicii de organizare şi producţie de evenimente sau logistică. Toate proiectele şi afacerile din Timişoara vor creşte exponenţial în 2023”, a spus pentru ZF Victor Balaniuc.

În prezent, afirmă el, The Entertainment Group lucrează la un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean, numit Festival of Lights, care va avea loc între 29 decembrie şi 2 ianuarie 2023.

Acest eveniment este primul din anul Capitalei Europene a Culturii, marcând intrarea în acest an important pentru Timişoara, menţionează el, iar punctul culminant al acestui festival al luminii va fi evenimentul de Revelion.

„Speranţa mea de viitor este ca acest titlu să fie doar un impuls, care va reuşi să susţină atât iniţiativele culturale din Timişoara şi după anul 2023, dar să menţină şi interesul timişorenilor pentru artă şi cultură de acum înainte”, a mai adăugat cofondatorul The Entertainment Group.

În 2023, pe lângă toate evenimentele propuse în cadrul programului cultural de la Timişoara, românii vor putea merge şi la alte festivaluri sau concerte, care vor avea loc în mai multe oraşe ale ţării. Câteva dintre acestea sunt:

 Beach, Please! Festival 2023

A doua ediţie a festivalului de muzică hip-hop şi trap a fost programată pentru perioada 27-30 aprilie 2023 la Plaja Costineşti. Timp de patru zile şi patru nopţi, nume din industria românească vor împărţi scena cu trapperi internaţionali. Preţul abonamentelor ajunge la aproape 200 de lei.

► Pantera - Metalhead Meeting 2023

În 2023 Metalhead Meeting sărbătoreşte 10 ani de la prima ediţie şi revine la formatul de 3 zile. Evenimentul va avea loc între 26 şi 28 mai la Romexpo, în aer liber. Headlinerul festivalului este trupa americană Pantera, considerată una dintre cele mai mari trupe de metal din toate timpurile. Preţul abonamentelor pleacă de la 369 de lei.

 Out of Office Fest 2023

Cea de-a doua ediţie Out of Office Fest va avea loc la Arenele Romane din Bucureşti, pe data de 27 mai 2023. Pe scenă vor urca Alternosfera, Trooper, OCS, ZOB şi Stema. Preţurile biletelor sunt cuprinse între 90 şi 150 de lei.

 Robbie Williams & Sam Smith - Summer in the City

Pe 3 şi 4 iunie 2023 este organizat Summer in the City, un festival care îi are în prim plan pe Robbie Williams şi Sam Smith. Evenimentul are loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Pe scenă vor urca şi alţi artişti, cum ar fi Editors, LP, Calum Scott, Abby Roberts, dar şi alte nume cunoscute din industria muzicală.

Cel mai ieftin abonament costă, în acest moment, 449 de lei, iar cel mai scump, la categoria VIP, ajunge la 1.679 de lei.

 SAGA Festival 2023

Cea de-a treia ediţie SAGA Festival este organizată în Bucureşti în perioada 23-25 iunie 2023 la Romaero Băneasa. Evenimentul revine în spaţiul unde s-a desfăşurat prima ediţie. În 2022, SAGA Festival a avut loc la Arena Naţională.

Abonamentele cu acces general pentru ediţia din acest an pornesc de la 375 de lei.

 Neversea 2023

Festivalul Neversea 2023 va avea loc între 6 şi 9 iulie, pe plaja Neversea Beach din Constanţa. Festivalul de la Marea Neagră se află la cea de-a cincea ediţie. Pentru ediţia din 2023, oamenii vor plăti între 80 şi 200 de euro pentru abonamentele la festival, în funcţie de tipul de acces dorit.

 Electric Castle 2023

Electric Castle se vor bucura de o nouă ediţie încărcată de muzică, distracţie şi energie. Între 19 şi 23 iulie 2023, se vor întâlni şi vor petrece din nou pe domeniul Banffy. Biletele pornesc de la 119 euro şi pot ajunge până la 289 de euro.

► ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediţie ARTmania Festival are loc în perioada 28-30 iulie 2023 în Piaţa Mare din Sibiu. Evenimentul va aduce trei zile pline de concerte, evenimente alternative, colaborări şi trupe muzicale, unele aflate pentru prima dată în România. Printre trupele confirmate se numără Porcupine Tree, Wardruna, Haken, TesseracT, Port Noir, Vulture Industries Emperor, SAMAEL şi Pain Of Salvation.

Abonamentul costă 424 de lei.

 Rockstadt Extreme Fest 2023

Rockstadt Extreme Fest 2023 va avea loc în perioada 2-6 august, la poalele cetăţii Râşnov. Cea de-a noua ediţie a festivalului va aduce trei scene mari, camping, băuturi la preţuri accesibile, food court şi 70 de trupe. Abonamentele costă între 580 de lei şi 895 de lei.

 UNTOLD 2023

Cea de-a opta ediţie a festivalului UNTOLD va avea loc în perioada 3-6 august la Cluj-Napoca. Trupa Imagine Dragons este prima confirmată pentru ediţia din 2023. Preţul abonamentelor este cuprins între 250 de euro şi 500 de euro.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO