Eveniment

Ce le-a picat elevilor la Bacalaureat la proba scrisă de la Limba Română: Bacovia sau Blaga la Real şi Arghezi sau Barbu la Uman

Ce le-a picat elevilor la Bacalaureat la proba scrisă de...

Autor: Laura Buciu

01.07.2019, 11:24 577

Eseu pe baza unui text al poeţilor George Bacovia sau Lucian Blaga, la profil real şi eseu pe baza unui text poetic aparţinând autorilor Tudor Arghezi sau Eugen Barbu a fost unul dintre subiectele de la proba de limba română a bacalaureantului.

Elevii care au susţinut luni proba de limba română a examenului de bacalaureat au avut, la subiectul 3 de realizat un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Eugen Barbu la Uman.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO