Eveniment

Ce legi se schimba in constructii

12.09.2008, 21:36 27

Ministerul Dezvoltarii Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) va lansa anul viitor un sistem de certificare pentru firmele de constructii care vor sa participe la licitatii, a declarat ieri secretarul de stat in institutie Horia Irimia.
"Va fi creata o comisie speciala, formata din patronate si reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii, care va aproba dosarele firmelor si vor oferi acest certificat acelora care vor sa participe la licitatii", a aratat Irimia.
Sistemul se va concentra in principal in jurul capabilitatii tehnico-economice a potentialilor contractanti de lucrari publice, respectiv conduita contractorilor in raport cu lucrarile publice angajate.
Irimia a mai anuntat ieri ca MDLPL va modifica regimul de avizare a mansardarilor imobilelor, acest tip de lucrari urmand sa fie realizate din 2009 numai dupa obtinerea acordului din partea a doua treimi din locatari, precum si din partea tuturor proprietarilor de la ultimul etaj.
"Daca pana acum mansardarea blocurilor se facea numai cu acordul unui singur locatar, intentionam ca din 2009 sa fie nevoie de acordul a doua treimi din locatari si toate persoanele de la ultimul etaj al cladirii", a spus secretarul de stat.
Institutia a publicat un proiect de modificare a legii asociatiilor de proprietari, aratand in expunerea de motive a proiectului de lege, ca prevederile referitoare la decizia asociatiei de proprietari de a initia lucrari de reabilitare termica si mansardare "nu sunt suficient de explicite", acest lucru impiedicand "o implicare in program a anumitor asociatii de proprietari".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO