Eveniment

Ce pedeapsă riscă suporterul care a declanşat cel mai mare scandal din fotbalul românesc din ultimii ani

Suporterul care l-a lovit pe George Galamaz consumase metamfetamină

Foto: Laurentiu Mich

Autor: Mediafax

31.10.2011, 14:28 1129

Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua, George Galamaz, în timpul meciului cu Petrolul consumase metamfetamină, au declarat luni pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Testul rapid antidrog atestă prezenţa în sânge a metamfetaminei, un drog care cauzează stări de euforie şi este un puternic stimulent pentru sistemul nervos central, potrivit surselor citate.

Dragoş Petru Enache a fost reţinut de procurori, fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

El va fi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, a declarat că în momentul producerii faptei suporterul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o concentraţie de 0,29 miligrame alcool pur în aerul expirat.

Incidentul petrecut duminică seară pe stadionul din Ploieşti este anchetat de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, a informat, luni, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a pătruns pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

În urma agresiunii, fotbalistul a fost, iniţial, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la Spitalul Militar din Capitală, unde, în funcţie de evoluţia stării medicale a acestuia, se va stabili încadrarea juridică a acestei fapte.

Prin rezoluţia de luni a procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Enache pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive (prevăzută de legea privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive - Legea nr. 4/2008).

George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO