Eveniment

Ce productivitate au avut angajaţii din cele mai mari 15 companii din comerţ: Lidl şi Kaufland înregistrează o productivitate per salariat cu peste 50% mai mare decât orice altă companie din clasament

Ce productivitate au avut angajaţii din cele mai mari 15...

Autor: Ramona Cornea

27.07.2020, 19:00 2042

Lidl a avut o valoare adăugată pe salariat de 176.000 de lei în 2018, iar Kaufland a ajuns la 155.000 de lei pe angajat.

Retailerii Lidl şi Kaufland au avut cea mai mare productivitate per salariat dintre cele mai mari 15 companii din comerţ în anul 2018, conform unui studiu realizat de Fundaţia Friedrich-Ebert (FES) România împreună cu Syndex România. Astfel, Lidl a avut o valoare adăugată pe salariat de 176.000 de lei în 2018, iar Kaufland a ajuns la 155.000 de lei pe angajat.

„Observăm imediat diferenţe uriaşe între companii: Lidl şi Kaufland înregistrează o productivitate per salariat cu peste 50% mai mare decât orice altă companie; productivitatea în prima companie (Lidl) este de cinci ori mai mare decât în ultima (Cora). Explicaţiile diferenţelor sunt multiple. Pe de o parte, vorbim de modele de afaceri foarte diferite: hipermarketurile şi lanţurile cash & carry se bazează pe volume mari de vânzări la preţuri mai mici, în timp ce supermarketurile şi magazinele de proximitate au un volum fizic mai mic de vânzări, însă recuperează cel puţin parţial din punct de vedere financiar datorită preţurilor ceva mai mari”, spune Ştefan Guga, autorul studiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO