Eveniment

Ce scrie presa din Ucraina după victoria României la Euro 2024: ”România a zdrobit Ucraina, a fost un fiasco total”. ”A fost un eşec de proporţii, un dezastru”

Ce scrie presa din Ucraina după victoria României la...

Autor: Ştefan Stan

17.06.2024, 20:13 825

Presa din Ucraina scrie despre un eşec de proporţii a Naţionalei Ucrainei după înfrângerea cu 0-3 în faţa României. 

”România a zdrobit Ucraina, a fost un fiasco total. Prima ocazie a venit abia în minutul 76, a fost un dezastru”. 

”A fost un eşec de proporţii”.

Echipa naţională de fotbal a României a învins luni la Munchen reprezentativa Ucrainei, în primul meci de la Campionatul european de fotbal din Germania. Tricolorii au făcut un meci tactic perfect gândit de Edward Iordănescu, s-au impus cu 3-0 (1-0) şi conduc pentru moment în Grupa E.

Primul şut pe poartă i-a aparţinut lui Florinel Coman, care a trimis pe centrul porţii apărate de Lunin, în minutul 8.

În ciuda unei dominări teritoriale a ucrainienilor, România a izbutit să deschidă scorul în minutul 29, prin Nicolae Stanciu, cu un şut bine plasat, aproape de vinclul porţii, din marginea careului.

Acelaşi Stanciu putea marca un gol candidat la cea mai frumoasă reuşită a turneului, când a trimis în bara transversală direct din corner.

Sudakov a dat apoi emoţii celor peste 40.000 de români din tribune, când şutul său de la marginea careului a trecut peste poartă.

În minutul 53, Răzvan Marin a profitat de o minge respinsă şi şi-a încercat norocul cu un şut de la distanţă, care a nimerit plasa porţii lui Lunin, ducând scorul la 2-0.

Denis Drăguş s-a aflat la locul potrivit, în faţa porţii adverse, unde a pus latul pentru pasa lui Man, care a destabilizat apărarea Ucrainei, România marcând în minutul 57 golul de 3-0, gol validat după o analiză VAR.

În minutul 62, Mihăilă şi Hagi au venit de pe bancă pentru a împrospăta ofensiva tricoloră, completată apoi şi de Rus şi Puşcaş.

Înainte de a fi schimbat cu Racoviţan, Stanciu a mai trimis un şut periculos spre poarta adversă, din lovitură liberă de la marginea careului.

Ucraina a încercat să reducă din diferenţă, însă Mykhailo Mudryk a ratat o mare ocazie, cu un şut puţin pe lângă poartă, din apropiere. Roman Yaremchuk a trecut şi el pe lângă gol, în al doilea minut suplimentar de joc, însă meciul s-a încheiat 3-0, nu înainte ca şutul lui Mudryk să fie parat pe final de Niţă.

În minutul 85, suporterii români au cântat din nou imnul naţional, aprinzând atmosfera pe Alianz Arena din Munchen.

Este abia a doua victorie a României la un campionat european şi totodată cea mai categorică.

Nicolae Stanciu a fost declarat omul partidei.

După acest prim meci al Grupei E, România conduce în clasament, înaintea celuilalt meci dintre Belgia şi Slovenia, care se joacă tot luni.

Cea mai bună performanţă a României la un campionat european a fost cea de la EURO 2000, când naţionala din care făceau parte Hagi, Popescu, Chivu, Mutu şi Contra a ajuns până în sferturi, unde a fost eliminată de Italia lui Totti şi Inzaghi. Va putea oare România lui Stanciu, Man, Coman şi Drăguşin să facă o surpriză?

În fond, echipa antrenată de Edi Iordănescu a reuşit acum o calificare fără nicio înfrângere. Vom ajunge după EURO 2024 să vorbim mai puţin despre o „Generaţie de Aur” şi mai mult despre „Generaţia Noastră”? Zeci de mii de români merg în Germania să-i susţină pe tricolori.