Eveniment

Ce se ascunde sub zâmbetul unui actor de comedie. Alexandru Arşinel: „Sufletul şi mintea mea nu ar fi putut exista în altă parte decât în România”

Ce se ascunde sub zâmbetul unui actor de comedie....

Autor: Gândul

11.12.2015, 13:01 269
Ce înseamnă fericirea pentru un om care a reuşit întotdeauna să trezească amuzamentul celorlalţi? Cum poţi să afişezi o fericire explozivă când inima îţi plânge? Asta mă întrebam în timp ce străbăteam Calea Victoriei spre Teatrul Constantin Tănase, locul în care aveam să îl întâlnesc pe Alexandru Arşinel. M-a întâmpinat cu o poantă bună şi cu o lecţie, despre fericire.
 
“Toată viaţa am fost un om optimist, m-am luptat să-mi menţin o stare care să nu producă dramă în jur. Actorul de comedie pare că trage după el multă tristeţe, eu nu mi-am dorit asta”, îmi mărturiseşte Arşinel, în timp ce începem să schimbăm impresii, despre fericire. “Starea de fercire cunoaşte multe aspecte. Nu aş putea să spun că sunt fericit. Pot să spun că, în general, sunt mulţumit de lucrurile pe care le-am realizat atât pentru mine, cât şi pentru familia mea. Tot timpul ne lipseşte ceva, dar asta ne ajută să ne mobilizăm pentru următorii paşi, ne face să ne dorim mai mult să reuşim”, îmi mărturiseşte el.

 Dacă în tinereţe se simţea fericit când simţea gustul libertăţii, astăzi, actorul are alte aşteptări, dar, uneori, se mai lasă bântuit de grijile acelor vremuri. “Atunci îmi doream să trec clasa şi vara să fiu liber, să pot pleca la Câmpia Turzii, de unde era sora mamei, noi fiind moldoveni, şi să mă bucur de leul pe care mi-l dădea când mă duceam să iau pâine şi cu care îmi luam bomboane, cu ajutorul cărora îmi sticam dinţii. Să am parteneri de joacă, sa mă simt liber, să zburd, să strige mama, la trei dimineaţa: Nelu, scoală-te si du-te la coadă la carne! Nu mă gândeam la o meserie, îmi doream să am un pantalon drăguţ, o pereche de tenişi, pe care îi vopseam cu ţinvais, aşa se numea substanţa respectivă, şi mă ţină Dumnezeu departe de ăla care mă calcă pe încălţările proaspăt vopsite”.

Nu crede că într-un alt colţ de lume ar fi putut fi mai fericit decât aici. “Sufletul şi mintea mea nu ar fi putut exista în altă parte, nu ar fi putut să se simtă mai bine ca în sosul ăsta românesc. Sunt român, cu toate că mama avea origine germană, dar era mai româncă decât toţi din satul în care a dus-o tata. Era o femeie gospodină, zugrăvea, mulgea vaca, ne-a purtat şi prin bombardamente şi prin gloanţe”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO