Eveniment

Ce se întâmplă cu proiectul de 1,2 mld euro pentru centura Bucureşti sud? Răspunsul Ministerului Fondurilor Europene

Ce se întâmplă cu proiectul de 1,2 mld euro pentru...

Autor: Alex Ciutacu

01.03.2019, 13:02 2353

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că centura Bucureşti sud, un proiect de 1,2 miliarde de euro, este pe masa Comisiei Europene, care trebuie să dea un răspuns până la finalul lunii martie.

„Aşteptăm aprobarea de la Comisia Europeană pentru proiectul centura Bucureşti sud, inelul zero, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Comisia are 90 de zile pentru aprobare, adică până la finalul lunii martie. Să sprăm că nu se aşteaptă până în ultimul moment”, spune Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Printre proiectele pentru care Ministerul Fondurilor Europene mai aşteaptă aprobarea Comisiei Europene se numără şi proiectul pentru modernizarea magistralei M2 din Capitală, cât şi proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată, care prevede 120 de milioane de euro pentru Turda, 600 de milioane de euro pentru Constanţa, 300 de milioane de euro pentru Cluj şi 180 milioane euro pentru Timiş.

Rovana Plumb a anunţat mai multe programe care vor fi lansate anul acesta, precum un program petnru reluarea studiilor care se adresează unui număr de 75.000 de persoane care au abandonat învăţământul obligatoriu.

Un alt program reprezintă o schemă de ajutor de minimis de 25 milioane euro pentru sprijinirilor produselor inovativ în domeniul tehnologiei informaţiei

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO