Eveniment

Ce se întâmplă cu restaurantele după 1 iulie? Premierul Orban: „Nu pot să vă dau un răspuns. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara”

Ce se întâmplă cu restaurantele după 1 iulie?...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

24.06.2020, 18:43 3737

Premierul Ludovic Orban nu a putut preciza dacă măsurile de relaxare prevăzute după 1 iulie includ şi deschiderea restaurantelor: „Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara”.

Întrebat ce aşteptări să aibă românii după 1 iulie, premierul a spus că „o parte de relaxare” vine numai dacă se înregistrează „un nivel previzionat” al răspândirii virusului în comunitate.

Potrivit lui Orban, măsurile de relaxare au fost foarte prudente până acum: „Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”.

Întrebat dacă există varianta potrivit căreia să nu mai anunţe noi măsuri de relaxare după 1 iulie, Orban a spus că evaluarea se va face la 9-10 zile de la ultima relaxare: „În funcţie de evoluţie vom anunţa”.

Întrebat, de asemenea, dacă se deschid restaurantele, premierul a răspuns: „Nu pot să dau un răspuns în momentul de faţă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO