Eveniment

Ce se întâmplă cu şomajul tehnic după starea de urgenţă. Ludovic Orban: Intenţia Guvernului este de a extinde şomajul tehnic

Ce se întâmplă cu şomajul tehnic după starea de...

Autor: Cosmin Pirv

07.05.2020, 13:49 2800

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, unde a vizitat fabrica Ford, că intenţia Guvernului este de extinde perioada de acordare a şomajului tehnic şi după încetarea stării de urgenţă.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la Craiova, că o decizie privind extinderea perioadei de acordare a şomajului tehnic va fi luată după o evaluare a situaţiei.

„Intenţia Guvernului este de a extinde dincolo de perioada stării de urgenţă perioada şomajului tehnic, vom stabili dacă până la 1 iunie sau până la 15 iunie. Încă nu am luat decizia, o să luăm decizia în funcţie de evaluarea situaţiei”, a declarat Orban.

Şomajul tehnic din perioada stării de urgenţă a fost suportat de Guvern şi a fost de 75 % din câştigul salarial al persoanei pe luna respectivă, maxim 75 % din salariul mediu brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO