Eveniment

Ce se întâmplă după închiderea centrelor de vaccinare. Rafila: Vaccinarea se va face doar la medicii de familie

Ce se întâmplă după închiderea centrelor de...

Autor: Cosmin Pirv

14.02.2022, 14:46 270

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus luni că sunt discuţii privitoare la faptul că vaccinarea împotriva Codvid se va face în viitor doar la medicii de familie: „Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina”.

Întrebat luni, în timpul unei conferinţe de presă, dacă sunt discuţii că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătăţii a spus: „Da, există astfel de discuţii. Centrele de vaccinare îşi au rostul atunci când discuţi de o urgenţă de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de faţă, când avem puţine persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, aşa cum există şi pentru alte tipuri de vaccin”.

Întrebat când se va ajunge la această situaţie, Alexandru Rafila a răspuns: „În curând. Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina, nu se vor închide centrele după care căutăm alternativa”.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că revitalizarea campaniei de vaccinare este greu de realizat în această perioadă având în vedere că se discută foarte mult de relaxări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO