Eveniment

Ce se mai întâmplă în politica românească: Viorica Dăncilă îl provoacă pe Klaus Iohannis la dezbatere, însă preşedintele în funcţie refuză

Ce se mai întâmplă în politica românească: Viorica...

Autor: Răzvan Botea

13.11.2019, 00:03 136
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat printr-o postare pe Facebook că nu va intra într-o dezbatere cu candidatul PSD Viorica Dăncilă, pe motiv că guvernarea PSD a fost una îndreptată împotriva românilor şi că nu poate avea un schimb de idei cu fostul premier.

„Dragi români, împreună am reuşit să ţinem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituţiile statului. Şi doar împreună vom reuşi să câştigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-aţi acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveţi în mine. Dar preşedintele nu poate reconstrui singur o ţară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetă­ţenii, cu jurnaliştii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin ţară, să mă întâlnesc cu oamenii şi voi ex­plica tuturor care este proiectul meu. România normală devine reali­tate doar prin solidaritate şi unitate, cu susţinerea majorităţii românilor“, a scris Klaus Iohannis, marţi, pe Facebook.

În replică, Viorica Dăncilă i-a preluat postarea preşedintelui şi a susţinut că lui Iohannis îi este frică de o confruntare directă: „Eu cred că domnului Iohannis îi este teamă de o confruntare directă cu mine, în faţa tuturor românilor. De-a lungul colaborării noastre instituţionale, ne-am mai întâlnit, am mai interacţionat. Însă cred că realizează că o dezbatere în faţa întregii ţări ar demonta imediat toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea şi a Partidului Social Democrat. Eu însă am răbdare. Încă îl aştept pe preşedinte să găsească înţelepciunea, tăria şi curajul de a accepta invitaţia mea la dezbaterea pe care românii o cer şi o merită“, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

În urma votului de duminică, Klaus Iohannis, candidatul PNL şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD, au intrat în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Preşedintele în funcţie al României pleacă cu prima şansă, după ce a obţinut circa 37% din cele 9,3 mil. de voturi, în vreme ce Viorica Dăncilă a obţinut votul a peste 22% dintre votanţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO