Eveniment

Ce spun analiştii. Comisia Europeană: Încrederea în economia românească a crescut în iulie, în ciuda scăderii sentimentului de încredere în economia europeană

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania

Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania

Autor: Răzvan Botea

29.07.2022, 08:40 273

♦ Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Cifrele confirmă că România poate câştiga în contextul situaţiei geopolitice.

Încrederea în economia României a crescut în iulie 2022, potrivit sondajului lunar al Comisiei Europene. În aceeaşi vreme însă încrederea în economia zonei euro a scăzut, arată acelaşi indicator de încredere în economie. Cifrele exprimă că România poate beneficia în contextul războiului din Ucraina, este de părere Andrei Rădulescu, directorul de analiză macro de la Banca Transilvania.

„Statisticile exprimă ameliorarea încrederii în economia naţională în această lună, spre deosebire de deteriorarea înregistrată la nivelul Zonei Euro (principalul partener economic), ceea ce confirmă faptul că România poate beneficia în contextul tensiunilor geopolitice regionale”,  scrie Rădulescu.

De altfel, adaugă el, această perspectivă este susţinută şi de majorarea investiţiilor străine directe cu mai bine de 50% an/an, până la 3,8 mld. euro în primele cinci luni din 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO