Eveniment

Ce spun experţii în sănătate publică despre ultima hotărâre a Guvernului legată de şcoli: Decizia de a elimina pragul de 6% este iresponsabilă

Ce spun experţii în sănătate publică despre ultima...

Autor: Petru Mazilu

30.09.2021, 11:48 81

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş susţine că decizia de a elimina din şcoli pragul de 6% este una iresponsabilă, egoistă şi lipsită de empatie, nefiind bazată pe dovezi ştiinţifice.

Răzvan Cherecheş crede că în urma deciziei va creşte foarte multa rata de infectare

„Decizia de a elimina pragul de 6% este una iresponsabilă şi care nu este bazată pe dovezi ştiinţifice. Este ca şi cum s-ar decide că promovabilitatea la Bacalaureat de va face de la nota 2 în sus şi apoi ne-am bate cu pumnul în piept că avem rezultate bune. Scoaterea pragului de 6% (scos în mod arbitrar, fără un suport ştiinţific - exact la fel cum a fost introdus) mută presiunea şi responsabilitatea pe familii şi scuteşte ministerul educaţiei de orice complicaţie - ei insistă să ţină deschise şcolile şi nu au nicio legătură directă cu bunicii nevaccinaţi sau copiii cu comorbidităţi care vor ajunge la terapie intensivă. O abordare egoistă şi lipsită de empatie”, a explicat Cherecheş.

Expertul în sănătate publică mai spune că Ministerul Educaţiei nu a făcut pregătirile necesare pentru valul 4 şi arată care sunt soluţiile sale.

„Sunt extrem de acord cu importanţa ca şcoala să fie faţă în faţă, dar acest lucru putea fi obţinut doar dacă se pregăteau şi introduceau încă din vară: testarea săptămânală a tuturor copiilor şi cadrelor didactice, obligativitatea vaccinării la cadrele didactice, introducerea de protocoale şi metode de ventilaţie pasivă şi activă în clase, obligativitatea măştii cu repercursiuni în cazul nerespectării şi asigurarea distanţării în sălile de clasă”, a adăugat Răzvan Cherecheş.

Decizia privind anularea pragului de 6 la mie pentru închiderea şcolilor a fost anunţată miercuri de ministrul Educaţiei în urma unei consultări cu specialiştii în domeniul medical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO