Eveniment

Ce spun statisiticile: România e pe penultimul loc în UE la capitolele vaccinare şi decese

Ce spun statisiticile: România e pe penultimul loc în...

Autor: Petru Mazilu

24.11.2021, 12:50 1156

România se află pe penultimul loc în ceea ce priveşte numărul persoanelor decedate în două săptămâni din cauza COVID, potrivit unei statistici realizate în noiembrie de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor.

Graficul privind situaţia deceselor provocate de COVID 19 în statele UE a fost prezentat pe pagina de Facebook a secretarului de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu.

Documentul cuprinde şi situaţia persoanelor vaccinate cu ambele doze, capitol la care România este pe penultumul loc.

În 14 zile, în România au fost înregistrate 267 de decese la un milion de locuitori. Pe ultimul loc este Bulgaria care are 325 de decese la milionul de locuitori.

Potrivit statisticii Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, România şi Bulgaria se află pe ultimele două locuri şi la capitolul vaccinare anti-COVID cu ambele doze.

43% din populaţia adultă a României a fost vaccinată cu două doze, în timp ce în Bulgaria procentul este de doar 29%.

„Vaccinarea este singura soluţie, unica formă de apărare în faţa bolii şi de revenire la normalitate”, este concluzia secretarului de stat Andrei Baciu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO