Eveniment

Ce spune Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa (Profi), despre tranzacţia Profi-Mega Image: Investiţia uriaşă, de peste 1 mld. euro, este practic o mărturie pentru mediul de investiţii din România

Deloitte M&A 2024

Ce spune Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa...

Autor: Răzvan Botea

12.02.2024, 16:26 146

Investiţia uriaşă, de peste 1 mld. euro, prin care grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize (Mega Image) a cumpărat Profi de la fondul de investiţii MidEuropa, este practic o mărturie pentru mediul de investiţii din România, a spus Aleksandar Dragicevic, principal la MidEuropa, la conferinţa Deloitte M&A 2024, organizată în parteneriat cu Ziarul Financiar.

„Tranzacţia este una de referinţă în Europa şi clar în România. Avem această investiţie uriaşă, mai mare de 1 mld. euro, iar aceasta este practic o mărturie despre mediul de investiţii din România. Pentru noi, ca investitor, în România şi în regiune, nu este numai despre exitul Profi, ci şi despre încrederea în regiune”, a spus el.

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, a preluat reţeaua Profi în România de la MidEuropa Partners, un fond de investiţii. Tranzacţia este estimată la 1,3 mld. euro (pre IFRS), cea mai mare din istoria retailului autohton. Tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă şi se estimează a fi finalizată în cursul anului 2024.

„Dacă te uiţi la avansul Profi de când l-am preluat noi, şi-a mai mult decât triplat afacerile. Este ca şi cum ai vedea un start-up din Silicon Valley în termeni de creştere, ceea ce nu este ceva obişnuit în această parte a lumii”, a mai spus Aleksandar Dragicevic.

Profi are 1.650 de magazine şi Mega Image are circa 1.000 de unităţi. Ca cifră de afaceri, împreună, ele adună 20,3 mld. lei în 2022. Spre comparaţie, Lidl a avut anul trecut 18,5 mld. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO