• Leu / EUR4.9471
  • Leu / GBP5.6906
  • Leu / USD5.0130
Eveniment

Ce spune Firea despre redeschiderea şcolilor după 15 mai: Nu este o soluţie bună. Virusul este printre noi, din ce în ce mai agresiv

Ce spune Firea despre redeschiderea şcolilor după 15 mai: Nu este o soluţie bună. Virusul este printre noi, din ce în ce mai agresiv

Autor: Otilia Serescu

23.04.2020, 10:01 577

Primarul general, Gabriela Firea, a scris, joi dimineaţa, pe Facebook, că nu consideră că redeschiderea şcolilor şi a grădiniţelor după data de 15 mai este o soluţie bună, ea spunând că „virusul este printre noi, din ce în ce mai agresiv”.

„Copii cu mască de protecţie la şcoală mi se pare o imagine dureroasă. Sfâşietoare. Iar pentru elevii din clasele mici, aproape imposibil. Sunt foarte activi, nerăbdători, aleargă, se mişcă...e normal! De aceea sunt copii! Nu văd ca pe o soluţie bună redeschiderea grădiniţelor şi a şcolilor după 15 mai. Este, încă, foarte periculos! Virusul e printre noi! Din ce în ce mai agresiv! Copiii, prin natura lor, nu vor putea respecta cu stricteţe măsurile sanitare şi de distanţare socială. Se vor contamina, vor face forme uşoare, dar vor transmite coronavirusul cadrelor didactice şi părinţilor, bunicilor. Va fi o nenorocire! Vor fi mii de îmbolnăviri!”, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea este de părere că se pot găsi soluţii pentru încheierea anului şcolar, inclusiv pentru clasele terminale.

„Una este ca un copil să poarte o oră-două masca de protecţie, supravegheat de părinţi, pentru a se putea deplasa în siguranţă şi este cu totul diferit să fie nevoit să o poarte 4-5 ore, chiar mai mult, la cursuri. Statistica noastră, relativ sub control, pentru că se testează infim, va fi dată peste cap. Atunci să vedem cum va fi gestionată o criză majoră! Ne-a ferit Cerul până acum! Şi nu e vorba de statistici! Ci de viaţa oamenilor! Haideţi să nu stricăm tot ce am obţinut cu eforturi imense până acum. Să protejăm în continuare copiii, seniorii, bolnavii cronici!”, afirmă Firea.

Primaul Capitalei conchide şi spune că e nevoie „urgent” de un plan serios pentru relansarea treptată a economiei.

„Nu vom mai putea rezista mult timp cu motoarele economiei încetinite. Aici să ne concentrăm mai bine şi să privim cu respect spre ţările civilizate, de unde putem prelua modele de bune practici”, a adăugat Firea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9471
Diferență: -0,0182
Ieri: 4.9480
Azi: 5.0130
Diferență: -1,1477
Ieri: 5.0712
Azi: 5.6906
Diferență: 0,4253
Ieri: 5.6665
Azi: 5.0700
Diferență: -0,8584
Ieri: 5.1139