Eveniment

Ce spune Florin Cîţu despre datoria publică a României: Sunt acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit

Ce spune Florin Cîţu despre datoria publică a...

Autor: Gabriel Pecheanu

08.12.2021, 10:15 62

„Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, scrie pe Facebook preşedintele PNL, Florin Cîţu.

El afirmă că „adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adeversari politici”.

“<România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE…la sfârşitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht>”. “<Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB>”- Ministerul Finantelor. PS: Cititul nu a omorât pe nimeni”, conchide fostul premier.

Ministerul Finanţelor a anunţat marţi că România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE. Reprezentanţii ministerului au utilizat datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO