Eveniment

Ce spune Florin Cîţu despre rectificarea bugetară: Transporturile au buget record, iar la Muncă e cel mai mare buget

Ce spune Florin Cîţu despre rectificarea bugetară:...

Autor: Vasile Magradean

13.08.2020, 19:15 231

Ministerul Transporturilor va avea un buget record după rectificarea bugetară, pentru realizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, iar cel mai mare buget îl va avea Ministerul Muncii, anunţă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.Florin Cîţu a declarat joi că suma cheltuită pentru investiţii pe primele 7 luni ale acestui an este de 20 de miliarde de lei.

„Bugetul pentru Ministerul Transporturilor în 2020 este unul record, cel mai mare buget pentru investiţii alocat de Guvernul României”, a spus Cîţu.

La Ministerul Sănătăţii, faţă de bugetul iniţial, sumele alocate au crescut cu 45%, bani din care se asigură decontarea concediilor medicale, medicamente, echipamente sanitare, sporuri pentru medici.

În ceea ce priveşte Educaţia, ministrul Transporturilor a dat asigurări că se va asigura buna desfăşurare a învăţământului până la sfârşitul anului.

„Ministerul Muncii are cel mai mare buget de la începutul anului, sumele alocate în plus ajung cu această rectificare la aproape 10 miliarde de lei. Plătim la timp pensii, salarii şi ajutoare sociale”, a precizat Florin Cîţu.

Acesta a mai spus că pensiile vor creşte în 2020, iar valoarea punctului de pensie va avea cea mai mare sumă care a fost vreodată.

Alte sume în plus la rectificare vor merge pentru organizarea alegerilor locale dar şi pentru autorităţile locale.

Propunerea de rectificare bugetară va fi adoptată vineri în şedinţa de Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO