• Leu / EUR4.7345
  • Leu / GBP5.2361
  • Leu / USD4.2201
Eveniment

Ce spune liderul PSD Liviu Dragnea despre modificarea OUG 114: Suntem în grafic. Ultima discuţie, săptămâna viitoare

Ce spune liderul PSD Liviu Dragnea despre modificarea OUG 114: Suntem în grafic. Ultima discuţie, săptămâna viitoare

Autor: Catalina Iordache

15 mar 2019 378

Liviu Dragnea a declarat că o ultimă discuţie referitoare la OUG 114 va avea loc săptămâna viitoare cu reprezentanţii companiilor din energie şi celor din comunicaţii. Liderul PSD a precizată că aşteaptă ca premierul să revină în ţară pentru a-i prezenta articolele de modificare a actului normativ.

„Am spus că în această săptămână vom finaliza discuţiile despre sistemul bancar şi despre Pilonul II pensii în cadrul Ordonanţei 114 şi aseară le-am finalizat. Aşteptăm ca doamna premier să se întoarcă şi să îi prezentăm textul articolului, urmând ca săptămâna viitoare să avem o ultimă discuţie pe energie şi telefonie mobilă. Suntem în grafic”, a declarat Liviu Dragnea.

Despre reprezentanţii din domeniul bancar, liderul PSD susţine că aceştia ar trebui să fie puţin mai rezervaţi şi că va fi găsită o soluţie în privinţa OUG 114 agreată de toţi actorii implicaţi.

„Eu m-aş bucura, cu tot respectul pe care îl port acestei bresle (bancilor - n.r.), să fie, după părerea mea, puţin mai rezervaţi. Nu-mi permit să le spun altceva. Ştiu că ministrul de Finanţe a avut întâlniri cu Asociaţia Română Băncilor, domnul Tăriceanu, care nu era în grevă atunci, a avut întâlnire cu Asociaţia Română a Băncilor, eu am avut întâlniri de lucru cu colegi din Guvern, cu doamna prim-ministru, cu vicepreşedintele BNR Florin Georgescu, pentru a găsi cea mai bună formă care să ne păstreze nealterate obiectivele pe care le-am avut în vedere. Şi anume, creditarea să meargă în economia reală şi să contribuie la creşterea economică. Din câte ştiu, se pare că va fi o soluţie agreată de ambele părţi. Dar, mult mai bine să fie mai puţin guralivi, să fim mai puţin guralivi toţi în domeniul acesta, care este un domeniu sensibil. Pe noi ne interesează ca gradul de inermediere bancară să crească, ca diferenţa dintre dobânda de la depozit şi dobânda la debitare să fie mai mică, aşa cum este şi în UE. Ne interesează să stimulăm şi am găsit soluţii pentru ca băncile să finanţeze creşterea economică. Dacă aceste obiective vor fi susţinute, se pare că vor fi, cred că mai puţină politică în speţa asta ar fi mai bine pentru toată lumea”, a completat Dragnea.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat OUG 114 va fi modificată, până pe 31 martie când şi-ar aplica efectele, renunţându-se, pe zona bancară, la legarea taxei pe activele bancare de ROBOR. De asemenea, Tăriceanu a anunţat că preţul gazelor va fi plafonat în cazul persoanelor defavorizate şi că fondul de pensii private nu va fi desfiinţat.

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7345
Diferență: 0,0528
Ieri: 4.7340
Azi: 4.2201
Diferență: 0,5983
Ieri: 4.2129
Azi: 5.2361
Diferență: -0,6395
Ieri: 5.2448
Azi: 4.2663
Diferență: -0,0913
Ieri: 4.2801