Eveniment

Ce spune Liviu Dragnea despre Legea pensiilor: Sper ca astăzi să aibă majoritatea garantată în Senat

Ce spune Liviu Dragnea despre Legea pensiilor: Sper ca...

Autor: Maria Stan

26.11.2018, 15:44 82

Liviu Dragnea a declarat, despre Legea pensiilor care figurează pe ordinea de zi a plenului de luni al Senatului, că speră să aibă majoritatea garantată la vot. Afirmaţia vine în contextul în care forul superior al Parlamentului a amânat de două ori votul asupra proiectului, din lipsă de cvorum.

"Sper ca astăzi (luni - n.r.) să aibă majoritatea garantată în Senat", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PSD care a avut loc luni la Parlament.

Întrebat de ce a fost amânat votul asupra legii şi dacă partidul a pierdut majoritatea în Senat, liderul PSD a răspuns: "Am avut probleme că unii au fost plecaţi. Mari probleme".

Pe ordinea de zi a plenului de luni al Senatului figurează proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii. Iniţiativa, înregistrată în procedură de urgenţă, a fost amânată în două rânduri de la votul senatorilor, din cauza lipsei de cvorum.

Cu toate că au votat alte iniţiative legislative, Senatul nu a putut dezbate şi vota, în şedinţa din 19 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din cauza lipsei de cvorum. După o şedinţă de consultări a liderilor de grup, în plen au fost înregistraţi ca fiind prezenţi doar 27, număr insuficient pentru continuare lucrărilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la şedinţa de plen a Senatului din data de 21 noiembrie. După votul asupra mai multe proiecte de lege, forul superior nu a întrunit din nou cvoruml necesar pentru a vota Legea pensiilor.

Prin urmare, iniţiativa a fost amânată în două rânduri la votul în Senat, care este primă Cameră sesizată pe proiect.

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, în urmă cu două săptămâni, un raport de admitere cu amendamente la proiectul legislativ privind sistemul public de pensii. Raportul a fost adoptat cu 6 voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO