Eveniment

Ce spune Ludovic Orban despre investirea noului Executiv: Dacă nu se adună cvorum pentru investirea Guvernului este vina exclusivă a PSD

Ce spune Ludovic Orban despre investirea noului Executiv:...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

20.02.2020, 11:56 121

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, referitor la faptul că PSD intenţionează să boicoteze votul pentru validarea Guvernului „Orban 2”, că social-democraţii vor fi „exclusiv responsabili” pentru întrunirea cvorumului în Parlament.

„Garanţii depline nu există (de întrunire a cvorumului - n.red.). Vom vedea ce va fi. Dacă nu se adună cvorum este vina PSD, pentru că PSD deţine 42% din Parlament şi înseamnă că boicotează o procedură constituţională. Ca atare, responsabilitatea în cazul în care nu va exista cvorum va fi exclusiv responsabilitatea PSD”, a afirmat sursa citată.

Comitetul Executiv al PSD a votat, miercuri, să boicoteze învestirea Guvernului Orban 2 prin neprezentarea lunea viitoare, în sala plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, potrivit surselor citate. Social-democraţii motivează că trebuie aşteptată decizia CCR privind conflictul Preşedinţie-Parlament cu privire la desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, pentru a doua oară de către Klaus Iohannis.

Votul de învestire a Cabinetului Orban 2 în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului urmează să fie dat luni, 24 februarie, de la ora 16.00.

Tot luni, Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei sesizarea conflictului între preşedintele Klaus Iohannis şi Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcţia de premier

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO