Eveniment

Ce spune Ministrul Agriculturii despre problema secetei: Ffacem tot ce este posibil, dar depindem de nivelul apei

Ce spune Ministrul Agriculturii despre problema secetei:...

Autor: Petru Mazilu

27.07.2022, 11:13 84

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit faptul că autorităţile fac eforturi mari pentru a menţine în funcţiune sistemele de irigaţii. Facem tot ce este posibil, depindem de nivelul apei, a precizat Daea.

Ministrul Daea a luat cuvântul în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri şi a relatat faptul că marţi a inspectat un nod hidrotehnic din judeţul Brăila care asigură apă pentru 250.000 de hectare de teren agricol. Sistemul funcţionează dar cu greutate deoarece Dunărea are un nivel foarte scăzut, iar apele s-au îndepărtat, a explicat Daea.

Până la Giurgiu nu sunt alte posibilitaţi privind irigaţiile din cauza secetei, iar autorităţile draghează pentru a menţine sistemul în funcţiune. Totuşi, dacă nu sunt condiţii, sistemul va fi oprit pentru a nu-l strica prin exploatarea necorespunzătoare, a adăugat ministrul Agriculturii.

Ministrul a mai spus că seceta afectează şi zootehnia deoarece nu se mai găsesc furaje. Demnitarul le-a cerut subordonaţilor să ia măsuri urgente pentru a asigura alimentarea cu furaje a fermelor din România.

Potrivit cifrelor comunicate la începutul săptămânii, în România, suprafaţă totală afectată de secetă este de peste 120.000 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO