Eveniment

Ce spune Ministrul Sănătăţii despre rotaţia guvernamentală: Stabilitatea Guvernului trebuie condiţionată de seriozitate

Ce spune Ministrul Sănătăţii despre rotaţia...

Autor: Petru Mazilu

08.08.2022, 14:29 44

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a comentat luni afirmaţiile unui lider PNL potrivit cărora schimbarea premierului în 2023 nu este o idee bună spunând că stabilitatea guvernamentală trebuie condiţionată de seriozitate.

Alexandru Rafila a spus în cadrul unei conferinţe de presă că România se confruntă cu crize legate de COVID, energia electrică şi războiul din Ucraina care pot fi depăşite doar prin stabilitate guvernamentală.

„Noi trecem prin tot felul de crize... care necesită stabilitate guvernamentală. Tocmai această stabilitate trebuie condiţionată de seriozitate şi de respectarea angajamentelor”, a spus Rafila.

Ministrul a mai spus că orice altă decizie ar demonstra amatorism poliitic.

„Eu îl cunosc pe domnul premier Nicolae Ciucă. Dânsul este un om serios, în general ceea ce spune şi face”, a precizat Alexandru Rafila.

Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, a declarat zilele trecute că orice schimbare de premier înainte de alegeri şi în timpul războiului din Ucraina nu ar reprezenta un semnal bun. Ulterior, mai mulţi lideri liberali l-au contrazis pe Muraru anunţând că PNL va respecta înţelegerea cu PSD.

Conform înţelegerii, funcţia de premier va aparţine PSD începând din primăvara aanului 2023.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO