• Leu / EUR4.9255
  • Leu / GBP5.6013
  • Leu / USD4.5904
Eveniment

Ce spune ministrul Transporturilor despre "autostrada cap-coadă" promisă de Dăncilă: A spus că o va lansa pe buget de stat

Ce spune ministrul Transporturilor despre "autostrada cap-coadă" promisă de Dăncilă: A spus că o va lansa pe buget de stat

Autor: Departamentul Economic

02.07.2019, 21:59 22

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, marţi seară, premierul Viorica Dăncilă s-a referit la construcţia unei autostrăzi doar din bugetul de stat la Congresul PSD, când a spus că va fi realizată o "autostradă cap-coadă"

"Eu cu doamna prim ministru am vorbit inclusiv după congres, m-am dus la Guvern şi am discutat cu dânsa vis-a-vis de departamentul pe care îl va înfiinţa, că ştiţi că va înfiinţa acel departament pentru monitorizarea proiectelor de infrastructură, nu numai autostrăzi...Eu m-am dus la doamna prim ministru şi am dus situaţia cu toate autostrăzile din România, ce este în execuţie, ce am lansat, ce vrem să lansăm în următoarea perioadă, cu termene, asta am făcut ca să aibă şi dânsa că a zis că se va implica personal şi aşa face să va implica personal în monitorizarea acestor termen, dânsa ne-a oferit tot sprijinul şi ne oferă în continuare tot sprijinul pentru urgentarea actelor care vin să urgenteze proiectele de infrastructură", a declarat Răzvan Cuc, pentru B1Tv.

Ministrul Transporturilor a precizat că autostrada la care făcea referire premierul va fi realizată din bugetul de stat.

"Am discutat cu doamna prim ministru mai multe autostrăzi care să fie finanţate pe buget de stat, deci mare atenţie, noi avem toate autostrăzile care sunt lansate acuma pe fonduri europene, dânsa asta a spus şi la congres că va lansa o autostradă pe buget de stat. În momentul de faţă , am identificat mai multe proiecte, dar o să îl anunţe dânsa în momentul în care ne stabilim exact pe cel care va face pe buget de stat, el trebuie să fie un proiect matur, noi vorbim de documentaţie pe un proiect matur astfel încât să dăm drumul deja la proiectare şi execuţie, nu să mai facem ceva... ", a completat Răzvan Cuc.

Întrebat dacă această autostradă va fi gata ”cap-coadă” până la finele mandatului, adică într-un an şi jumătate, ministrul Transporturilor a răspuns: ”depinde foarte mult de constructor. Dacă e serios, poate face o autostradă şi într-un an jumate. Nu e exclus!”.

Viorica Dăncilă, a anunţat, sâmbătă, la Congresul PSD, că se angajează, în calitate de prim-ministru, ca guvernanţii să facă "o autostradă cap coadă", avertizând că nu va tolera întârzieri. "În calitate de prim-ministru mă angajez în faţa dumneavoastră că vom face o autostradă cap coadă. Am demarat deja analiza pentru a vedea exact care este proiectul cel mai bine pliat pe aşteptările românilor. Noi suntem pregătiţi să finanţăm acest proiect de la bugetul de stat. Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere, nici din partea autorităţilor, nici din partea constructorilor. Fiecare proiect de investiţii în infrastructură va fi atent monitorizat de un departament aflat în directa coordonare a prim-ministrului. Acest departament va furniza săptămânal informări privind stadiul proiectelor şi încadrarea în termenele stabilite. Cine nu le respectă, pleacă acasă, fără excepţie", a declarat atunci Viorica Dăncilă.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9255
Diferență: 0,0833
Ieri: 4.9214
Azi: 4.5904
Diferență: 1,4453
Ieri: 4.5250
Azi: 5.6013
Diferență: 0,6867
Ieri: 5.5631
Azi: 4.9881
Diferență: 1,0269
Ieri: 4.9374