Eveniment

Ce spune Nicolae Ciucă despre aderarea la Schengen: Vom cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mâine

Ce spune Nicolae Ciucă despre aderarea la Schengen: Vom...

Autor: Cosmin Pirv

07.12.2022, 12:29 63

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că România va cere un vot pentru aderarea la spaţiul Schengen în Consiliul JAI de joi.

„Suntem hotărâţi să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susţin solicitările. (...) Vom cere să se formuleze prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România”, a declarat Nicolae Ciucă.

Acesta susţine că datele, inclusiv cele de la Frontex, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migraţie care să genereze temeri.

„Practic nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înţelegem că problema migraţiei este sensibilă în multe state membre, dar blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria, dimpotrivă aderarea României va face spaţiul Schengen şi mai sigur”, a precizat premierul.

El a spus că această evaluare este susţinută şi de ceilalţi parteneri şi instituţii europene şi de celelate state membre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO