Eveniment

Ce spune Patriarhia Română despre certificatul Covid: Participarea la slujbe răspunde unei nevoi esenţiale

Ce spune Patriarhia Română despre certificatul Covid: Participarea la slujbe răspunde unei nevoi esenţiale

Autor: Cosmin Pirv

03.12.2021, 21:07 1684

Participarea credincioşilor la slujbe răspunde unei nevoie esenţiale, de hrană spirituală, la fel ca magazinele alimentare sau farmaciile. Acesta este unul dintre argumentele pe baza căruia Patriarhia Română a cerut autorităţilor să nu introducă obligativitatea certificatului la slujbe.

Potrivit Basilica.ro, Patriarhia a cerut joi autorităţilor să nu introducă obligativitatea certificatului pentru participarea la slujbe, la fel cum a făcut-o şi în 12 noiembrie, când a cerut acelaşi lucru Camerei Deputaţilor.

„Aşa cum acest certificat nu este solicitat pentru accesul cetăţenilor în magazinele alimentare, farmacii, spitale, deoarece acestea răspund unor nevoi esenţiale ale cetăţenilor, tot astfel participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcaşurile de cult răspunde unei nevoi esenţiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet”, este unul dintre argumente.

De asemenea, reprezentanţii Patriarhiei arată că prin „rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu şi cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”.

„Prin rugăciunea comună în biserică, se oferă omului disperat încurajare, prevenind astfel deznădejdea şi depresia. Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării şi a solidarităţii, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”, au mai transmis reprezentanţii Patriarhiei.

Aceştia au anunţat că Patriarhia Română ia permanent măsurile necesare pentru respectarea normelor sanitare de protecţie când organizează evenimente religioase.

Premierul Nicolae Ciucă a spus joi că reprezentanţii cultelor au cerut ca cetăţenii să poată participa la slujbe fără certificat.

AFACERI DE LA ZERO