Eveniment

Ce spune premierul Dăncilă despre conflictul cu Iohannis: Nu aş putea spune că este un război preşedinte - Guvern. A trebuit să adoptăm rectificarea

Ce spune premierul Dăncilă despre conflictul cu...

Autor: Departamentul Politic

07.09.2018, 13:46 109

"Sunt adepta consensului şi mi-aş dori să am o relaţie interinstituţională între Preşedinţie şi Guvern, Parlament foarte bună. Ne apropiem cu paşi repezi de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi aceasta presupune un consens, o colaborare. Eu şi de acum încolo, o să încerc să îl informez pe preşedinte legat de stadiu pregătirii şi toate cerinţele pe care le va adresa Guvernului legat de Preşedinţie şi alte aspecte care ţin de România. Voi avea toată deschiderea. Nu aş putea spune că este un război între preşedinte şi Guvern. Noi a trebuit să adoptăm rectificarea bugetară, era un lucru de la sine înţeles, pentru că nu puteau oamenii să aştepte să mai treacă timpul şi ştim foarte bine că avem o serie de priorităţi şi toate acestea presupun şi o dublare a proiecţiei financiare", a declarat premierul, în cadrul unei vizite în judeţul Argeş.

Întrebată de ce s-a întârziat cu publicarea în Monitorul Oficial, Viorica Dăncilă a precizat: "Imediat după şedinţa de Guvern, rectificarea bugetară a plecat către Consiliul Legislativ. Vreau să precizez că avem în vedere 200 de pagini care trebuiesc citite, verificate, avem cifre şi fiecare cifră trebuie verificată foarte bine. S-a întors de la Consiliul Legislativ ieri, în jur de ora 12.30, a plecat către Ministerul Finanţelor Publice, a urmat o nouă verificare şi punerea în concordanţă cu cerinţele Consiliului Legislativ. De azi de dimineaţă, a plecat la Monitorul Oficial".

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat premierul Viorica Dăncilă a ignorat invitaţia acestuia de a participa la consultările de la Palatul Cotroceni, în legătură cu rectificarea bugetară, precizând că situaţia creată "evidenţiază un precedent periculos".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO