Eveniment

Ce spune premierul despre PNRR: Nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din banii europeni

Ce spune premierul despre PNRR: Nu ne permitem să...

Autor: Cosmin Pirv

18.01.2023, 11:46 55

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că România nu îşi permite să piardă niciun eurocent din banii alocaţi de UE.

Potrivit premierului, marţi a avut loc şedinţa Comitetului Interministerial pentru PNRR.

„A fost o activitate în care am analizat fiecare jalon şi ţintă în parte, atât în ceea ce priveşte nivelul de îndeplinire, cât şi şi în ceea ce priveşte măsurile pe care trebuie să le luăm în continuare astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată numărul 2 va fi aprobată de către Comisie şi totodată pregătim jaloanele şi ţintele pentru cererea de plată numărul 3 şi numărul 4. În acest cadru am stabilit ca până la finele lunii, acolo unde sunt aspecte care trebuie clarificate cu Comisia să avem un plan de acţiune concret pe care fiecare dintre cordonatorii de reformă îl va prezenta în şedinţa de Guvern”, a spus Nicolae Ciucă.

Acesta a cerut ca toate elementele care necesită clarificare cu Comisia Europeană să fie foarte transparent şi oportun soluţionate. Totodată, şeful Guvernului a anunţat că planul de acţiune la nivel guvernamental va fi discutat şi agreat cu Comisia.

„Subliniez încă o dată nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către UE. Sunt banii care au asigurat atât derularea reformelor, cât şi susţinerea economiei, dezvoltarea mediului antreprenorial din România şi atragerea de investiţii”, a adăugat Ciucă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO