Eveniment

Ce spune preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, despre Vladimir Putin: Putin este într-o formă mai bună ca niciodată. O să răcească după ce ne îngroapă pe toţi

Ce spune preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko,...

Autor: Ştefan Stan

19.03.2022, 15:02 33515

Preşedintele rus Vladimir Putin este sănătos, întreg la minte şi "într-o formă mai bună ca niciodată", a declarat aliatul său apropiat, preşedintele belarus Alexander Lukaşenko, într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS.

"El şi cu mine nu ne-am întâlnit doar ca şefi de stat, suntem în relaţii de prietenie", a declarat Lukaşenko într-o înregistrare a interviului împărtăşită de agenţia de presă de stat BelTA. "Sunt absolut la curent cu toate detaliile sale, în măsura în care este posibil, atât de stat, cât şi personale".

Rusia a folosit Belarus ca punct de pregătire pentru invazia din Ucraina la 24 februarie.

Liderii occidentali au sugerat că Putin a făcut o eroare de calcul costisitoare prin lansarea asaltului militar asupra Ucrainei, unde forţele ruseşti au suferit pierderi grele, iar avansul lor a stagnat în mare parte în ciuda superiorităţii lor aparente.

Premierul britanic Boris Johnson a sugerat că Putin este "iraţional", iar premierul olandez Mark Rutte l-a descris ca fiind "total paranoic".

Dar Lukaşenko a respins ideea că Putin, care are 69 de ani, nu se află la apogeul puterilor sale.

"Occidentul, şi voi, ar trebui să vă scoateţi din cap această prostie, această ficţiune", i-a spus el intervievatorului.

"Putin este absolut în formă, este mai în formă ca niciodată ... Este o persoană complet sănătoasă, sănătoasă, sănătoasă din punct de vedere fizic - este un atlet."

"Aşa cum se spune aici - o să răcească după ce ne îngroapă pe toţi".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO