• Leu / EUR4.9472
  • Leu / GBP5.8254
  • Leu / USD4.6322
Eveniment

Ce spune primarul Capitalei Gabriela Firea, despre ridicarea maşinilor în Bucureşti: Nu ne vom transforma în hingheri

Ce spune primarul Capitalei Gabriela Firea, despre ridicarea maşinilor în Bucureşti: Nu ne vom transforma în hingheri

Autor: Nicolae Oprea

26.06.2019, 12:15 662

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că angajaţii PMB nu se vor transforma în hingheri de maşini, făcând referire la un proiect privind ridicarea maşinilor parcate neregulamentar. Firea mai spune că prin rectificarea bugetară nu se vor tăia bani de la serviciile publice.

„În ceea ce priveşte rectificarea, aceasta a ţinut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanţelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, şi să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătăţii creşte cu 50 de milioane de lei, şi sunt şi alte creşteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituţii”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea şedinţei CGMB.

Potrivit edilului, bugetul Capitalei este finanţat în proporţie de 92% din impozitul pe venit.

„Bugetul Capitalei este alimentat 92 la sută din impozitul pe venit, prin urmare nu facem altceva decât să cerem MF suma cuvenită (...) Suma din acest an să nu fie mai mică decât cea de anul trecut. Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetăţeni. În şcoli facem investiţii pe măsura cererilor care vin de la sectoare”, mai susţine Gabriela Firea.

Primarul general a mai declarat că angajaţii PMB nu se vor transforma în hingheri de maşini, făcând referire la un proiect aflat pe ordinea de zi care prevede ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

„Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de maşini ai Capitalei. Nu vom vâna cetăţenii, este vorba de un proiect în sensul deblocării căilor de acces, precum intrarea în şcoli, spitale sau mijloace de transport în comun, pe calea de tramvai sau în faţa unui troleibuz. În ceea ce priveşte autoturismele parcate neregulamentar, dar care blochează căi de acces, se va gândi un sistem de sancţionare diferit, împreună cu Brigada Rutieră, care va fi anunţat ulterior”, a mai declarat Gabriela Firea.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9472
Diferență: -0,0101
Ieri: 4.9477
Azi: 4.6322
Diferență: -0,8625
Ieri: 4.6725
Azi: 5.8254
Diferență: -0,1217
Ieri: 5.8325
Azi: 4.7915
Diferență: -0,2768
Ieri: 4.8048