Eveniment

Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL: OUG fiscal trebuie abrogată imediat. Ar rezolva criza de la Complexul Energetic Oltenia

Ce spune purtătorul de cuvânt al PNL: OUG fiscal...

Autor: Diana Grigore

17.01.2019, 12:25 88

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a scris, joi pe Facebook, că soluţia pentru rezolvarea crizei de la Complexul Energetic Oltenia este abrogarea OUG 114/2018 privind măsurile fiscale, astfel încât să poată fi majorate salariile minerilor cu 20%.

„Soluţia pentru situaţia de criză din energie şi reluarea producţiei de energie la Complexul Energetic Oltenia este pe masă Guvernului şi poate fi adoptată în prima şedinţă de guvern. Tebuie abrogată imediat Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 şi anulată taxa de 2% pe cifra de afaceri pentru companiile energetice. Astfel, Complexul Energetic Oltenia ar avea resurse pentru a majoră salariile minerilor cu 20% şi ar putea fi reluată producţia de energie”, a scris Ionel Dancă, joi, pe Facebook.

Liberalul a adăugat că introducerea oricărei taxe noi pentru companii afectează atât consumatorii, cât şi angajaţii.

„Analfabeţii economici de la PSD şi ALDE trebuie să înţeleagă că orice nouă taxa pusă în cârca unor companii are efecte atât pentru consumatori cât şi pentru angajaţi”, a completat Dancă.

Şi liderul PNL, Ludovic Orban, a solicitat miercuri abrogarea de urgenţă a ordonanţei, susţinând că poate fi respinsă în sesiunea parlamentară extraordinară.

Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie, OUG privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO