Eveniment

Ce spune Raed Arafat despre criza coronavirusului: La acest moment, nu avem motiv să cerem sprijin de la Uniunea Europeană

Ce spune Raed Arafat despre criza coronavirusului: La...

Autor: Tatiana Pascovschi, Otilia Serescu

26.02.2020, 16:17 1283

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a anunţat, miercuri, că, în prezent, autorităţile nu au motive să ceară fonduri suplimentare din partea organismelor europene, în contextul mobilizării pentru prevenţia infecţiilor cu coronavirus.

Raed Arafat a anunţat şi că există un mecanism în baza unui acord semnat cu Banca Mondială care asigură un buget în caz de urgenţă.

„Un mecanism sub Ministerul Finanţelor, unde este o sumă de 400 milioane euro alocată dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă. Dacă avem nevoie de bani, Guvernul pune banii din fondul de rezervă şi poate să le recupereze din fondul respectiv, până se obţin alte sume din partea UE. Pot fi cheltuite. La acest moment, nu avem motiv să cerem sprijin de la Uniunea Europeană”, a spus Raed Arafat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO