• Leu / EUR4.8831
  • Leu / GBP5.7936
  • Leu / USD4.8176
Eveniment

Ce spune şeful DSU, Raed Arafat, despre cât de toxic este tratamentul COVID-19 în comparaţie cu vaccinul

Ce spune şeful DSU, Raed Arafat, despre cât de toxic este tratamentul COVID-19 în comparaţie cu vaccinul

Autor: Laura Buciu

06.11.2021, 21:29 375

Tratamentul este mai toxic decât orice vaccin, a declarat, sâmbătă, şeful Departamentului pentru Situaţii de urgenţă (DSU), acesta spunându-le celor care nu vor să se vaccineze că virusul stimulează sistemul imunitar natural, în timp ce medicamentul este substanţă chimică.

Raed Arafat a spus, sâmbătă, la Maratonul Informării, din Capitală, că virusul SARS-CoV-2 are multe necunoscute.

„Nu ştim ce va fi, nu ştim dacă va apărea o variantă care va fi mai dificil de gestionat din punct de vedere al vaccinării, al transmiterii, să fie mult mai agresivă ca actuala variantă. Acum există o variantă în Marea Britanie, care se ştie că este mai contagioasă decât varianta Delta. Se vorbeşte despre ea şi este sub examinare. Toate aceste aspecte ne arată că lucrurile nu s-au terminat. Vaccinul a rămas soluţia optimă”, a spus dr. Raed Arafat.

Şeful DSU spune că încep să apară tratamente, dar acestea sunt substanţe chimice, nu stimulent natural, cum este vaccinul.

„Eu vreau să le spun tuturor celor care aşteaptă tratamentul să stea să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin. Tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respective. Are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm. Sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb, pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, pentru că şi asta începe să devină un motiv: hai că noi aşteptăm tratamente. Să nu aştepte! Vaccinul rămâne soluţia, iar valul 4 nu s-a terminat, iar după valul 4, dacă nu avem un număr suficient de vaccinaţi, valul 5 va fi cu un impact asemănător valului 4", a spus medicul.

Arafat a precizat că dacă vor fi persoane suficiente vaccinate, valul 5 va fi cu un impact mic pe sistemul sanitar, ceea ce va însemna că se va putea convieţui cu el fără măsuri similare celor luate până acum.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8831
Diferență: -0,1595
Ieri: 4.8909
Azi: 4.8176
Diferență: 1,53
Ieri: 4.7450
Azi: 5.7936
Diferență: 0,416
Ieri: 5.7696
Azi: 5.0705
Diferență: 0,6451
Ieri: 5.0380