Eveniment

Ce spune un comisar din poliţie: Poliţiştii nu au normă de amenzi. Ştiu că sancţiunile pot părea mari

Ce spune un comisar din poliţie: Poliţiştii nu au...

Autor: Mihaela Gidei

18.04.2020, 10:20 299

Comisarul Georgian Drăgan din cadrul IGPR a declarat, vineri seara, că poliţiştii nu au normă de amenzi, ci aplică legea. Acesta a precizat că în ultimele 24 de ore, doar 50 dintre cele 7.000 de sancţiuni aplicate au vizat persoane de peste 65 de ani. 

Poliţia Română a făcut vineri câteva clarificări, după ce pe reţelele sociale a apărut un val de reacţii şi critici, dar şi după apariţia unor ştiri false.

„Pentru că astăzi (vineri-n.r.) în spaţiul public au apărut mai multe ştiri false aş vrea să clarific câteva aspecte. În primul rând, poliţiştii nu au normă de amenzi. Permanent, colegii mei sunt instruiţi să respecte drepturile şi libertăţile cetăţemilor, să analizeze obiectiv fiecare caz în parte şi să aplice măsurile legale doar atunci când situaţia o impune”, a spus comisar Georgian Drăgan.

Acesta susţine că măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19 trebuie respectate de toată lumea.

„Ştim că sancţiunile pot părea mari, însă, vreau să fac o precizare. Scopul poliţiştilor din aceste zile, nu este, aşa cum am mai spus, de a sancţiona, ci de a fi alături de oameni, în special pentru a limita răspândirea noului Coronavirus”, a spus Drăgan.

Pentru o imagine clară, reprezentantul Poliţiei Române a explicat sancţiunile aplicate în ultimele 24 de ore.

„Din totalul de aproape 7000 de sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie prevăzute de ordonanţele militare, doar aproximativ 50 au fost aplicate persoanelor de peste 65 de ani”, a mai spus Georgian Drăgan.

Precizările vin după ce, în spaţiul public, au apărut mai multe informaţii false cu privire la sancţionarea unor vârstnici în câteva oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO