Eveniment

Ce spune un deputat USR după decizia CCR privind amenzile: Ar trebui şterse prin act normativ

Ce spune un deputat USR după decizia CCR privind...

Autor: Laura Buciu

07.05.2020, 09:16 88

Deputatul USR Stelian Ion este de părere că amenzile date în timpul stării de urgenţă ar putea fi şterse prin lege. În caz contrar, anularea s-ar face prin act juridic, ceea ce ar duce la aglomerarea instanţelor.

Stelian Ion a declarat, la RFI, că amenzile primite de populaţie în timpul stării de urgenţă ar putea fi şterse prin lege, după decizia de miercuri a Curţii Constituţionale a României.

Stelian Ion consideră că o ştergere a amenzilor date în timpul stării de urgenţă ar face ca instanţele să nu fie aglomerate de mii de contestări depuse de persoanele care au fost sancţionate.

„Sunt cei care au fost deja amendaţi. Pentru ei nu mai există temei pentru a plăti acele amenzi şi ar trebui să gândim, pentru a fi o soluţie unitară şi a nu-i obliga pe mii de români să facă cereri în instanţă şi a aglomera foarte mult rolul instanţelor cu astfel de procese, putem să gândim probabil o ştergere a acestor sancţiuni prin act normativ, pentru că altfel nu văd cum să ieşim din acest impas”, a spus deputatul USR.

În opinia sa dacă amenda ar fi contestată în instanţă, „soluţia nu poate fi decât una şi aceeaşi şi anume anularea amenzii, pentru că e lipsită de temei”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO