Eveniment

Ce spune viceprimarul PMB: Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?

Ce spune viceprimarul PMB: Suntem gata să unificăm...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.08.2022, 10:31 93

Viceprimarul general Horia Tomescu transmite, joi, referindu-se la situaţia criticată de Sorin Gringeanu în privinţa Metrorex, că autorităţile Capitalei sunt gata să unifice transportul comun în Bucureşti: „Unde semnăm?”.

„Noi folosim metroul. Bucureştiul este casa noastră. Patrimoniul Metrorex a fost jefuit sistematic timp de zeci de ani de parlamentarul Partidului Social Democrat, Ion Rădoi, şeful sindicatului de la metrou. Metrorex are consiliul de administraţie şi director numit din pixul lui Sorin Grindeanu pe criterii de Partidul Social Democrat. Ne-am săturat de cumetriile de partid care ne sărăcesc zi de zi. Mii şi mii de <verişori>, mii şi mii de <obligaţii> de partid, de la nea Petrică, nea Vasile, nea Sorin îşi iau salarii de la instituţiile şi companiile rămase în subordinea ministerelor. Nu ai curaj să restructurezi şi să optimizezi costuri? Facem noi. Municipiul Bucureşti este unul dintre marile oraşe europene, încrezător în viitorul său. Suntem gata să unificăm transportul în comun. Unde semnăm?”, scrie pe Facebook Horia Tomescu.

Reacţia viceprimarului general al Capitalei vine după declaraţiile critice la adresa Metrorex, care a afirmat că este deschis unei discuţii cu Primăria generală a Capitalei în privinţa trasferului coordonării Metrorex, în condiţiile în care nu este de acord cu subvenţionarea transportului local de la buget.

„Am mai spus acest lucru, de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?”, a întrebat retoric Grindeanu. „Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti”, a spus ministrul luni, într-o conferinţă de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO