Eveniment

Ce trebuia să facă ministrul de interne Carmen Dan cu microfonul găsit în perete?

Carmen Dan, ministrul de Interne

Carmen Dan, ministrul de Interne

Autor: Mediafax

01.12.2017, 00:00 938

Vicepreşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor Ovidiu Raeţchi (PNL) a declarat ieri că ministrul de interne Carmen Dan ar fi trebuit să anunţe DGPI cu privire la descoperirea microfonului, nu presa, întrebând dacă s-a respectat procedura pe linia protecţiei contrainformative. „Greu de înţeles acţiunile ministrului Carmen Dan în scandalul «microfonul». 

Ministerul Afacerilor Interne are o structură specializată exact în această problemă, a protecţiei personalului, informaţiilor şi procesului decizional intern. Citez:

«Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) are următoarele atribuţii: desfăşoară activităţi de informaţii, contrainformaţii şi de protecţie în scopul identificării, prevenirii şi contracarării ameninţărilor, vulnerabilităţilor şi factorilor de risc care pot conduce la tulburarea gravă a ordinii publice sau care vizează informaţiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional şi capacitatea operaţională ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne»", a declarat deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pe Facebook.

Ministrul afacerilor interne Carmen Dan a declarat miercuri seară că a descoperit în locuinţa sa un dispozitiv de înregistrare şi că a sesizat în acest caz poliţia. Carmen Dan a precizat că a găsit dispozitivul de înregistrare audio în momentul în care a vrut să-şi pună telefonul la încărcat în priză, iar faţa prizei s-a desprins.

„Era un dispozitiv în perete. Nu era un dispozitiv la vedere pe care să îl poţi vedea în mod normal. Am considerat că este un aspect care are atribuţiile şi competenţa necesară. Am descoperit dispozitivul azi-după amiază, când am vrut să pun telefonul în priză. După-amiază. După şedinţa de Guvern. Dispozitivul nu era vizibil, consider că este o precizare importantă. La domiciliu este un spaţiul meu privat. Este un dispozitiv funcţional", a declarat Carmen Dan, la Realitatea Tv.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO