Eveniment

Ce vor angajaţii români: echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi optimizarea programului de lucru

Delia Mandache, chief people officer, HTSS: Cu toate că, potrivit legii, pauza de masă este un drept al angajaţilor, există multe industrii în care acest beneficiu nu este acordat cu regularitate.

Delia Mandache, chief people officer, HTSS: Cu toate că, potrivit legii, pauza de masă este un drept al angajaţilor, există multe industrii în care acest beneficiu nu este acordat cu regularitate.

Autor: Ramona Cornea

09.07.2022, 00:05 1251

„Dacă în urmă cu 30 de ani angajatul renunţa la atribuţiile de muncă imediat ce ieşea de pe poarta fabricii, în prezent angajaţii răspund la e-mailuri sau discută la telefon probleme de muncă inclusiv înainte sau de după încetarea programului de lucru“.

Echilibrul între viaţa personală şi cea pro­fesională şi optimizarea programului de lucru sunt printre principalele nevoi ale anga­jaţilor români, este de părere Delia Man­dache, chief people officer în cadrul High-Tech Systems & Software (HTSS), com­pania care a dezvoltat Shiftin, o plat­for­mă de planificare automată a turelor de lucru. 

„Unul dintre cele mai discutate trenduri internaţionale este reprezentat de săptămâna de lucru de patru zile. Încă din 2015, Islanda a demarat un proiect pilot în acest sens, 1% din populaţia ţării, cu locuri de muncă în servicii publice, grădiniţe, spitale etc. adoptând această măsură a diminuării programului de lucru. Experimentul a funcţionat atât de bine încât, în momentul de faţă, peste 80% dintre angajaţi au trecut sau se pregătesc să treacă la săptămâna de lucru de patru zile. Spania şi Marea Britanie sunt alte două ţări care au adoptat această măsură, angajaţii primind aceleaşi salarii pentru doar 32 de ore de muncă pe săptămână“, a spus ea pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO