Eveniment

Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, din punct de vedere al transportului

Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în...

Autor: Mihaela Ionita

22.05.2022, 07:25 1353

Cea mai accesibilă destinaţie de călătorie în această vară, dacă ne luăm după transportul în comun, pare să fie Germania. O lună întreagă de transport nelimitat pentru doar 9,50 dolari în Germania.

Guvernul german a aprobat crearea unui bilet lunar de 9 euro (9,50 dolari) pentru transportul în comun. Acesta va fi lansat în iunie, exact la timp pentru o călătorie de vară.

Cardul poate fi utilizat în întreaga ţară, în transportul local şi regional: trenuri, autobuze şi tramvaie, potrivit presei locale.

Cu toate acestea, local înseamnă local, deci nu poate fi folosit pentru servicii de autobuz sau tren pe distanţe lungi. Cu alte cuvinte, trenurile populare IC, EC şi ICE sunt exceptate, deşi puteţi combina o călătorie pe distanţe lungi cu transportul regional acoperit de card. Trenurile marcate RE sunt regionale şi, prin urmare, fac parte din pachet.

Oferta va fi valabilă în lunile iunie, iulie şi august, ca parte a unui pachet guvernamental de reducere a consumului de energie, prin stimularea oamenilor să folosească transportul public pentru a se deplasa în această vară. Guvernul a investit 2,5 miliarde de euro (2,6 miliarde de dolari) în acest proiect. Fiecare abonament va fi valabil pentru o lună calendaristică, astfel, dacă îl cumpăraţi pe 14, îl veţi putea folosi doar la sfârşitul lunii.

Dar, deşi a fost conceput pentru localnici, turiştii pot cumpăra şi ei abonamentul, potrivit CNN.

Compania naţională de căi ferate din Germania, Deutsche Bahn, a adăugat deja abonamentele pe site-ul său. Acestea vor fi puse în vânzare pe 23 mai.

Singura problemă: nu se poate face o rezervare de loc cu acest abonament.